Tämän päivän Sunday Mail (paikallinen ei-niin-vakavasti-otettava sanomalehti) sanoi että eilen lauantaina oli 9 aikaan aamulla 31, ja kolmen aikaan iltapäivällä 40,2 astetta lämmintä. En tiedä perjantain lukemista, mutta silloin tuntui paljon pahemmalta. Tosin se voi johtua siitä, että perjantaina oli tasaisen kuumaa iltaan asti. Lauantaina lämpötila tippui sitten 25:een parissa tunnissa illalla.

Mutta Greg (vuokraisäntäni) käytti kaupassa lauantaina ja tarjosi herkkumehut Fat Carrot -hedelmäkauppa/mehubaarissa. Tuoreita paikallisia hedelmiä mehulinkoon ja kuppiin ja silleen. Eri hyvää, miksei Suomessa oo Fat Carrotia? Boost Juicet on kuulemma kans aika kova juttu täällä (toverini kertoi niistä ilosanomaa), mutta tämmösen lainauksen löysin internetin syövereistä:

"Go to Fat Carrot, they singlehandedly run Boost Juice out of West End cos they make fucken good juices and if they made too much they'll make you take a sip then they'll fill your cup up again.... yum!!!"

Ja juuri näin kävi minullekin!

Paikalliset tuntuu suhtautuvan varsin osaaottavasti helleahdinkooni, joka ei ees oo ihan niin paha kuin odotin. Fat Carrotin tyttökin kyseli että miten jaksan ja kaikkea (eikä ollut ensimmäinen). Ex-kämppis (saksalainen tyttö joka on viimeiset 3-4 vuotta viettänyt 3 kk vuodesta Australiassa, lähti tänään takaisin Saksaan) sanoi että perjantaina oli pullokaupassakin (paikalliset yksityiset alkot on pullokauppoja) ollut kaikki jääkaapit auki kun myyjä ei ollu kestäny kuumuutta. Näitä helteitä vois alkaa viettämään elokuvateattereissa, kun se on aika edullista täällä ja teatterit on ilmastoituja. South Bankin teattereissa opiskelijahinta oli jotain AU$5-5,40. Eli jotain 3-4 euron paikkeilla? Ja Andy Warholin näyttely on Brisbanen taidemuseossa maaliskuun loppuun asti. Siellä pitää käydä. Brisbane on kuulemma näyttelyn ainoa stoppi Australiassa.

Huomenna alkaa koulu. Oon neljällä kurssilla, joista yhden joudun päällekkäisyyden takia suorittaan kokonaan netissä. Ja Anulle kiinnostavia uutisia: Australia siirtyy vähitellen nykyaikaan, kun Brisbanessa otetaan huomenna käyttöön rfid-matkakortit julkisessa liikenteessä! Hurjaa! Kuinkas pitkään niitä on Suomessa jo käytetty, heh? Onneksi vilkkaimmilla bussi- ja juna-asemilla on erikseen joku vielä neuvomassa ja pitämässä kädestä kiinni asiakkaita :)

Tänään kävin kaupungintalolla ulkkisopiskelijoiden tervetuliaistapahtumassa. Aikalaillahan se oli ajanhukkaa, mutta siellä oli arvontoja ja ilmaista ruokaa. Ja sain ekan stubby coolerini. Australialaiset tykkää tosi kylmästä kaljasta, joten moiset ovat aikalailla välttämättömiä tässä helteessä. Se on siis tommonen jonkinlaisesta vaahtomuovista tms. tehty lieriö, joka laitetaan olutpullon tai -tölkin ympärille jonkinlaiseksi eristeeksi. Pitää ilmeisesti oluen kylmempänä pidempään. Tuossapa kerrassaan laadukas kuva aiheesta.
Tapahtumasta tarttui mukaan myös kassillinen paperiroskaa (eli erilaisia esitteitä) ja I (love) Tre -tyylinen rintanappi otsikolla I (love) Bne. Ja näinpä ekat koalani! Ne oli tuotu kans sinne tapahtumaan vastoin tahtoaan. Ne hengaili eukalyptuksissa ja koko paikka haisi eukalyptukselle. Olivat jopa hereillä osan aikaa, mutta eipä semmosessa mekkalassa pystyiskään nukkumaan. Myönnän: otin kuvan. Näytän myöhemmin, kun kuvien latailu on tosi tuskaista ja tosi hidasta, enkä just nyt jaksa (edit 17.3.2008 kuva liitetty). Niin ja ostin ekan matkamuistoni (parempi aloittaa ajoissa!) Museum of Brisbanesta (joka oli kätevästi kaupungintalon yhteydessä). Se on hieno julisteuusinta jostain aikojen takaa. Ajalta ennen pilvenpiirtäjiä.

Yleisö ehti jo kärttämään kuvia paikallisesta faunasta, ja sitä on kyllä tulossa. Pihapiirissä asustaa paljon liskoja. Eilen näin ekat possumitkin (pussikiipijä tai joku semmonen se oli suomeksi), jotka ovat paikallinen riesa. Tekevät ilmeisesti vähän samaa kuin pesukarhut ameriikassa: tonkivat roskiksia ja riehuvat öisin. Ja hyppivät katolla toki. Onneksi Queenslandereissä on peltikatot niin meteli on asianmukainen! En oo kyllä varma onko tässä peltikatto, en oo kiinnittäny asiaan huomiota. Possumista en saa kuvia kun se on yöeläin (toisin kuin koala? :( ), mutta liskoista on jotain. Ja paikallisista linnuista. Mutta niistä lisää sitten kun saan todisteita niitten olemassaolosta.

Tässäpä siis se eka koalakuvani.

4483784_39f1f48d2d.jpg


Että semmosta. Olkaa kiltisti ja pysykää terveinä ja pitäkää huolta itestänne ja silleen.