Noniin nyt on tosiaan asunto löytynyt ja katto pään päällä. Täällä on nettiyhteys, mutta vaan yhdessä huoneessa, joka on kuitenkin yhteistä tilaa.
Vuokra ei oo kovin kallis, ja mun kanssa asuu vuokraisäntä (jatko-opiskelija ja töissä yliopistoilla), kaks muuta tyttöä ja punainen Victor-kissa (vähän on/off käsittääkseni, enimmäkseen se vaeltelee kai tuolla jossain viidakoissa). Toinen tytöistä on töissä ja toisesta en vielä tiiä kun huone on vielä tyhjillään. Luultavasti kans opiskelija.

Tämä on ns. Queenslander-talo, tai ainakin melkein tavallaan. Iso keittiö ja ruokailutila, olohuone, eteinen, 4 makuuhuonetta ja iso takapiha. Vessa on "ulkona", sinne mennään terassin kautta.  Talo sijaitsee West Endin kaupunginosassa, jossa on paljon puutaloja ja muistuttaa vähän Pispalaa Tampereella. Kuvia:

Keittiö:
4289419_76c00ca60b.jpg

Tietokone-/internet-pöytä, oleskelu-/ruokailutilassa:
4289425_8f7c5444c8.jpg

Mun huone, jossa on myös vaatekaappi, joka ei sopinut kuvaan:
4289438_b712631eaa.jpg

Victor:
4289397_5a257a260d_m.jpg4289416_8b6618b41a_m.jpg

Yön yli ei saa tuoda vieraita, kun vuokraisännällä on huonoja kokemuksia aiempien vuokralaisten kanssa, niin se päätti pistää sitten rajan siihen. Että mahdolliset vierailijat varautukoot majoittumaan muualle.
Pitää kattoa viihdynkö tässä koko vuoden vai muutanko johonkin muualle jossain välissä. On periaatteessa ihan ok ja mukava talo, mutta ei ihan se ykkösvaihtoehto. Tosin eipä sitä saa liian nirso ollakaan.

Täällä on nyt tosiaan hurja kuiva kausi kai loppumassa, tällä hetkellä on tiukimmat mahdolliset säännöstelykeinot käytössä: autoja ei saa pestä, pihoja ei saa kastella ja suihku saa kestää 4 minuuttia. Juoda saa tietenkin ja peseytyä normaalisti, mutta hanat pitää sulkea joka välissä.
Tosin viime aikoina on satanut kai aika paljon (pohjoisempana Mackayn kaupungissa tuli eilen melkein puolen vuoden keskimääräinen sademäärä kymmenessä tunnissa, tulvia ja kaikkea, Brisbanessa ei oo satanu niin paljoa), joten vesisäännöstely aiotaan kai laskea 5-tasolta 3:lle (ainakin kämppikseni mukaan).

4293195_b51027d3fd.jpg
Sori tämä on vähän suttuinen kun otin ilman salamaa. Muovinen taulu heijasti salaman takaisin kameraan, joten osa tekstistä jäi aina piiloon. Jos kattoo tarkkaan, saattaa hoksata jopa minut sieltä!

Kuvia sitten ehkä myöhemmin kun jaksan ja ehdin. Australialaiset nettiyhteydet on tosi hitaita näköjään. Vuokraisäntä Greg sanoi ihan samaa.

Niin joo ja nimikisa on päättynyt, tai ainakaan uusia ehdotuksia ei enää oteta vastaan. En oo vielä päättänyt voittajaa mutta nimimerkit Suvi, Maria ja Nuunuu ovat vahvimmat ehdokkaat. Palkinto on melkein satavarmasti puhtaan australialaisittain jotain tosi mautonta, mutta samalla varsin käytännöllistä :D Miettikää iteksenne sitten mitä se vois olla heh.