Niin. Olen nyt vajaan kuukauden oleskelun perusteella tullut siihen tulokseen, että tässä maassa on ihan kaikki väärin päin ja ylösalaisin. Seuraa lista asioista:

- Autot ajaa väärällä puolella tietä.
- Autojen kaikki osat (ratti, yms.) on väärällä puolella autoa ja edelleen säikähdän toisinaan, kun äkkiä vilkaisen, että kuski ajaa ilman käsiä ja tuijottelee maisemia tai lukee lehteä.
Ja nämä kaksi asiaa heijastuvat KAIKKEEN MUUHUNKIN: liukuportaat, kävelytiet, lauttarampit, jne. Ei muuten häiri, mutta kun joskus vaan unohtuu kun on ajatuksissaan ja sitten tuleekin jo vihainen pyöräilijä ja tönii bussin alle.

- Ovet aukeaa sisäänpäin (ja vaikka ovessa kuinka lukee push, niin minä pullaan silti kun tottumus sanelee. Oman kodinkin oven avaaminen oli melkoinen haaste aluksi).

- Hanat aukeaa väärään suuntaan.
- Valokatkaisijat toimii päinvastoin kuin kotona.
- Kuu näyttää takapuolta.


On näitä väärinpäisyyksiä lisääkin, mutta en nyt muista kaikkia tähän hätään.

Lisäksi ärsyttää muut pikkuasiat, kuten:

Kolikoitten kokojärjestys on epälooginen. Isoin kolikko ($2) on toiseksi pienin. Pienempi on vain pienin kolikko ($0,05). Eurokolikoiden kokojärjestyskin on vähän epälooginen (kun esim 10-senttinen on pienempi kuin 5-senttinen), mutta täällä ne on heitetty ihan arvalla. Pienimmästä isoimpaan: $0,05; $2; $0,10; $1; $0,20; $0,50; ja tuo 50-senttinen on tosi iso, jotain 4cm halkaisijaltaan. Ja sitten on kolikkopussi täynnä kolikoita, ja ilmankaan ei pärjää, kun bussikuskit ja lauttaneidit ei tykkää seteleistä. Tosin tänään ostin sen kuuluisan matkakortin, joka ratkaissee (potentiaali, ei kirjoitusvirhe) ikuisen kolikko-ongelman.

Kolikoita:
4483801_dc62543856.jpg


Mikähän muu mulla oli mielessä... Ainiin!

Julkisissa vessoissa ei ole käsipyyhkeitä vaan joka paikkaan on asennettu ne iljettävät ja epähygieeniset puhaltimet. Siispä joudun joka kerta kuivaamaan käteni joko a) housun takamukseen, b) paidan helmaan tai c) vessapaperiin. Tosi kivaa hei. Vaikka oon kuinka ympäristöhippi ja semmonen niin perushygieniasta ei vaan tingitä ellei asuta jossain ryteikössä.

Ja Suomesta lähdön jälkeen en ole törmännyt yhteenkään käsisuihkuun, en kylppäreissä enkä vessoissa. Tämäkin on yksi asia jonka huomaa kerrassaan loistokeksinnöksi vasta sitten kun se otetaan pois.

Joo ja biojäte. Ja ylipäätään kierrätys. Ei mitään logiikkaa taaskaan. Paperit, muovikääreet ja pahvit menee samaan pönttöön. Lasit ja muovipullot toiseen. Kaikki loput menee kolmanteen. Ja ulkona niille on tasan kaks erilaista pönttöä. En ymmärrä. Joku muu saa hoitaa. Minä hoidan kissan (mulle annettiin vastuutehtävä :D ).
Greg puhui eilen aikovansa pistää kasvimaan pihalle. Pitänee ehkä ottaa esille komposti-idea! Tosin Greg ei tykkää hipeistä (mutta kukapa tykkäis!) Greg ei kyllä tunnu tykkäävän oikeen kenestäkään. Feministit ja hipit on ilmeisesti pahimpia.

Ja viimeinen ja rakkain ärsytyksen kohteeni: Miksi minun huone on koko talossa ainoa johon on säädetty kokolattiamatto? Ja miksi juuri se huone piti antaa minulle? En osaa siivota kokolattiamattoa (varsinkaan tämän talon imurilla, joka on ihan hyödytön)! Ja sälekaihtimet on pinttyneen iljettävän pölyn peitossa. Ja kokolattiamatto vaikeuttaa huomattavasti harrastuksiani: ei voi joogata eikä voi möbleerata ilman apua. Seuraavaksi kiroan koko käsitteen ilkeistä ilkeimmillä keinoilla: rikkomalla yhdyssanan ja tekemällä tahallisen -ottaa/-oittaa-virheen! Katsokaa ja kärsikää:

INHOITTAVA KOKO LATTIA MATTO!


Niin kerta.


Muokkausta:

Lisää ärsykkeitä:

- Yliopistolla printtaaminen maksaa jotain 10senttiä/sivu, ja täällä pitää printata miljoona kertaa enemmän tavaraa kuin Suomessa, kun kaikki matsku on netissä. Haluan printterin! :(

- Yöperhoset. Kun talo on vanha (ainakin Australian mittakaavassa vanha), täällä ei oo ilmastointia, joten ovet on auki iltaan asti. Pimeä tulee kuuden aikaan illalla. Yöperhoset tykkää valosta (missä ei oo mitään järkeä kun ne on YÖperhosia) ja tulee sisälle lentelemään ja pomppimaan seiniä pitkin. Raivostuttavaa. Mutta on ne ihan nättejä sillon kun ne istahtaa alas.

4454726_f57e2e0a6b_m.jpg  4500666_d5842422c2_m.jpg  4500711_a875cca0ba_m.jpg


- Heinäsirkat/hepokatit/mitänenytonkaan. Siis voi herrrrajumala kun ne on kovaäänisiä! Välillä tuntuu että sais olla korvatulpat kotonakin.

- Talon seinät on paperia, naapureitten tappelut ja bileet kuuluu kuin kerrostalossa konsanaan.