Mitä kummaa? Enkö ole kertonut seikkailuistani Lone Pine Koala Sanctuaryssä? Olen kai kohkannut asiasta kaikkialla muualla paitsi blogissani.

Noh. Muutama viikko sitten kävimme parin kanadalaisen tytön kanssa Lone Pinessa. Se on jotain 12 km Brisbanen ihanihan-keskustasta. Se on nimensä mukaisesti koalapaikka. Siellä on satoja ja taas satoja koaloita hoidettavina ja paikan vetonaulana on että siellä saa ottaa Cuddle a Koala -valokuvia. Nimestään huolimatta tarhaan on otettu myös muita elukoita hoitoon, joten kaikki Australian kummalliset elukat on aikalailla edustettuna.

Ihan aluksi raahasin tytöt katsomaan paimenkoiranäytöstä (kun se oli päivän ainoa jäljellä oleva ohjelmanumero). Tytöt ei oikeen innostuneet, mutta niistä viis! Minusta se oli kiehtovaa. Koira laukkasi hullun lailla ja lampaat määki ja totteli. Toinen koira pääsi loistamaan kiipeilemällä lampaitten päällä ja haukkumalla hulluna. Tiedän erään joka olisi (ainakin nuoruudessaan) osannut loistaa molemmissa lajeissa :D

Sitten lähdimme kiertelemään paikkaa ja katselemaan niitä villimpiä elukoita. Ensimmäisenä mentiin kenguruaitaukseen rapsuttelemaan kenguja ja katsomaan niitten touhuja. Enimmäkseen ne vain lekotteli ja söi ruohoa ja loikkivat välillä vähän sinne sun tänne. Yhdellä poikakengulla oli ns. pahat mielessä yhen tyttökengun suhteen, mutta eihän siitä mitään tullut. Siellähän oli lapsiakin!
Ne olikin sitten oikeastaan sen reissun kohokohta. Niitten kanssa olis voinut hengata pitkäänkin. Leppoisia kavereita!

Kengujen luota suuntasimme koaloita kohti. Ne lähinnä istuivat puissa (tai no "puissa") ja mussuttivat eukalyptusta tai nukkuivat. Ois hienoa olla koala. Ei tarttis tehdä mitään! Kengujenkin pitää loikkia ympäriinsä. Me ei ehditty ottamaan kuvia koaloitten kanssa kun ne pistivät juuri koppia kiinni kun me tultiin oikeille mestoille. Sen sijaan käveleskelimme ympäriinsä ja bongattiin lisää koaloita.

Koaloitten ja kengujen lisäksi siellä oli vähän normaalimmissa eläintarha-aitauksissa mm. vompatteja, dingoja, krokoja, käärmeitä, liskoja, lintuja, lepakoita ja muita semmosia.

Oli ihan kiva reissu, tosin tytöistä ei oo sittemmin kuulunut enää mitään. Ne ei tuntuneet olevan ihan - kuten eräs Anna sanoisi - penaalin terävimpiä kyniä. Kengurunkakka pelotti kovasti siellä aitauksessa. Mutta joo, niillä olikin väärät kengät jalassa!

Kuvia tuli otettua joku 60 sen retken aikana pelkästään, mutta vetoan edelleen erityisen huonoon nettiyhteyteeni. Niitä näette ehkä joskus, kun saan jostain lisää kärsivällisyyspisteitä.


Haluan silti sen cuddle a koala -kuvan jostain. Pitänee käydä siellä uudestaan joskus. Tai ehkä Gold Coastin siinä toisessa vastaavassa paikassa.




PS.Muok.Edit.110408: Kuvia tulossa, kunhan ehdin pistää ne zooooooomriin.